måndag 17 juli 2017

Cykla som du vill

Gratulerar – här kan du cykla som du vill
 
Malmö är bland de bästa cykelstäderna i världen. Här kan du terrorisera allt och alla som rör sig på gator och torg. Du väljer själv den väg som du tycker är bäst: trottoaren ger lite extra krydda på tillvaron. Knuffa gärna de fotgängare som ännu inte fattat cyklistregelverket. Skäll på de som bara står i vägen och vill in på apoteket på Triangeln. Hota dem som inte väjer så fort som du vill ha och tydligen inte har lärt sig läxan. Du är lite sen och måste hinna till det viktiga mötet.
Det är sällan någon eller något får dig att bromsa upp och ännu värre: stiga av cykeln. Det måste man så klart fatta här i cykelstaden Malmö.
Ska du bara hämta en trisslott i Hemköp är det fritt fram att cykla in och ut i förbutiken, visa att du är bra på slalom bland rollatorer.
Ska du hinna på Systemet innan de stänger, måste du kasta dig på cykeln och få alla att pressa sig mot väggen i den smala passagen på trottoaren mellan Brogatan och Föreningsgatan. Hota eventuellt med stryk om de bara står där och glor. Precis här bör de ju veta det gäller att ta sig undan, det är mycket cykeltrafik.
Spångatan från Norra Skolgatan till Södra Förstadsgatan är inte speciellt trafikerad. Men varför köra på vägbanan? Glöm det. Roligast är att cykla på trottoaren, här finns mängder av hinder: Fotgängare, barn i barnvagnar, handikappade i rullstol – just name it. Livet som cyklist är underbart.
Vänliga hälsningar från en cyklist som faktiskt tycker det är härligt att cykla i Malmö. Det finns mängder av fina cykelvägar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar